^Vissza a lap tetejére
Elérhetőségem:
Telefon: +36 (30) 234-8506
E-mail: czegenyi@t-email.hu

Czégényi Margit pszichológus

okleveles pszichológus, klinikai szakpszichológus
párterapeuta, családterapeuta
hipnoterapeuta

 • 1 Módszereim

  Mitől függ a pszichoterápia eredményessége? - megfelelő képzettségű szakember - vágy a gyógyulásra/változásra, és abban való hit - nyitottság, őszinteség - együttműködés - kitartás
  Bővebben...
 • 2 Érdekes témák

  Kövesse a hónap aktuális témáját, és írja meg a hozzá kapcsolódó véleményét és tapasztalatait interaktív rovatunkban!
  Bővebben...
 • 3 Elérhetőségem

  Telefon: + 36 (30) 234 8506 E-mail: czegenyi@t-email.hu Rendelési hely: Budapest, VI. kerület, Délibáb u. 10. Bejelentkezés: telefonos időpont-egyeztetés alapján, 9-20 óra között. Ha éppen terápiát tartok, néma üzemmódba helyezem a telefont, ez esetben nyugodtan hívjon többször!
  Bővebben...
 • 4 Könyvajánló

  Ajánlom szíves figyelmébe a következő olvasmányos és egyben szakmailag megalapozott könyveket, amelyek segítségére lehetnek az önismerete és az általános emberismerete gazdagításában!
  Bővebben...
 • 5 Cikkeim, interjúim

  Az utóbbi évek sajtó- és televíziós anyagából néhány kiemelt interjú-közreműködésem
  Bővebben...

Beszéljünk erről is, hisz egyre több mindenkit érint! Számítógépe lassan mindenkinek van/lesz, mi sem egyszerűbb, mint leülni a gép elé, és regisztrálni társasági és ismerkedő oldalakon. Ez rendben is van!

Kérdés: mit várunk tőle?

És itt elsősorban a buktatókra és mítoszokra térjünk ki, mert abból van a legtöbb komplikáció. Vegyük sorra, milyen típushibák fordulnak elő leggyakrabban. Ha valamelyiknél magadra ismersz, tudatosítsd magadban, és kezdd leépíteni, hogy elkerülj egy borítékolható csalódást!

Az adatlapon szereplő adatok megfelelnek a valóságnak. Persze, van, amelyik igen, például a szeme színét általában mindenki őszintén leírja, de a magasságra, súlyra, életkorra vagy az iskolai végzettségre vonatkozó állítások, és az önjellemzések sokszor a megszépített valóságot tükrözik, ne vedd készpénznek!
Illusztráció: A szerelem hálójában című filmből

Ahogy Te, úgy Ő is egyszerre több fiúval/lánnyal levelezik. A levelezés még nem garancia arra, hogy Ő lesz az igazi. Előfordulhat, hogy a levelezés zökkenőmentes, viszont telefonon vagy személyesen akadozik a beszélgetés. A levélben van időtök átgondolni a válaszokat, élőben viszont azonnal kell rögtönözni, ami nem mindenkinek az erőssége.

Ha valaki néhány levélváltás után szerelmet vall, azt ne vedd komolyan! Alig tud Rólad valamit, csak egy-két fényképet látott Rólad, és valljuk be, Te is a legjobb fotódat tetted ki, Ő is, amire ugyan hasonlíttok, de az életben mindenki más, mint a fényképeken. Ha mégis beléd szeretett, az írásos vallomása szerint, akkor az esetek 99%-ban csalódni fog a személyes találkozáskor! Miért? Mert nem Téged szeretett meg, hanem a Te megidealizált képedet, azt a fantáziaképet, amit elképzelt Rólad. A fantázia pedig mindig színesebb és szárnyalóbb, mint a valóság, ezért óhatatlanul fakóbbnak fog találni, mint várta. Ez Rád is ugyanúgy érvényes, Ő sem tud versenyezni a Te Róla kialakított elképzeléseiddel.

Tipp!

Csak akkor formálj Róla véleményt, amikor személyesen megismered! Érdeklődj őszintén, kérdezd, válaszolj, viccelődjetek, de érzelmileg addig maradj mértéktartó, amíg nem találkoztok. Ha utána is érzitek mindketten a vonzalmat, akkor indulhat a „valódi” ismerkedés!

 

>>Vissza a Tini-rovathoz