^Vissza a lap tetejére
Elérhetőségem:
Telefon: +36 (30) 234-8506
E-mail: czegenyi@t-email.hu

Czégényi Margit pszichológus

okleveles pszichológus, klinikai szakpszichológus
párterapeuta, családterapeuta
hipnoterapeuta

 • 1 Módszereim

  Mitől függ a pszichoterápia eredményessége? - megfelelő képzettségű szakember - vágy a gyógyulásra/változásra, és abban való hit - nyitottság, őszinteség - együttműködés - kitartás
  Bővebben...
 • 2 Érdekes témák

  Kövesse a hónap aktuális témáját, és írja meg a hozzá kapcsolódó véleményét és tapasztalatait interaktív rovatunkban!
  Bővebben...
 • 3 Elérhetőségem

  Telefon: + 36 (30) 234 8506 E-mail: czegenyi@t-email.hu Rendelési hely: Budapest, VI. kerület, Délibáb u. 10. Bejelentkezés: telefonos időpont-egyeztetés alapján, 9-20 óra között. Ha éppen terápiát tartok, néma üzemmódba helyezem a telefont, ez esetben nyugodtan hívjon többször!
  Bővebben...
 • 4 Könyvajánló

  Ajánlom szíves figyelmébe a következő olvasmányos és egyben szakmailag megalapozott könyveket, amelyek segítségére lehetnek az önismerete és az általános emberismerete gazdagításában!
  Bővebben...
 • 5 Cikkeim, interjúim

  Az utóbbi évek sajtó- és televíziós anyagából néhány kiemelt interjú-közreműködésem
  Bővebben...
Azaz, honnan tudhatod, hogy tetszel egy fiúnak/lánynak?

Először is, érdemes tisztáznunk, hogy minden tini külön egyéniség, saját érzésvilággal, ezért az érzelmeitek is nagyon széles skálán mozognak. Nincs két ember, aki teljesen egyformán érezne és viselkedne. Tehát, ha a vonzalom jeleit áttekintjük, ne nézzétek mereven, szabályszerűen ezeket, hanem könnyedén, játékosan. Egyik-másik jelre ráismerhettek, de nem föltétlenül mindre.

Próbáljátok teljességében megragadni a helyzetet, amelyben a jelek megmutatkoznak, anélkül, hogy kiragadnátok egy-kettőt közülük, mert csak úgy láthattok tisztán. Ha például a mosolyra gondolunk, lehet a vonzalom jele, de ugyanúgy lehet egy emberi, baráti gesztus is.

Van egy tipikus hiba, amit nagyon könnyű elkövetni, biztos mindenkivel előfordult már: vagy nagyon logikusan próbáljátok levezetni, hogy tetszetek-e valakinek, vagy túlzottan elragadnak az érzelmeitek, és minden megnyilvánulásban többet érzékeltek, mint ami van benne. Nos, ezt elkerülendő, gyúrjátok össze a megérzéseiteket és a józan, gondolkodó feleteket, így nagyobb esélyetek van rá, hogy helyt álljon a következtetésetek! Olykor a kívülálló ismerősök, barátok megfigyelései is sokat segítenek.

 

>>Vissza a Tini-rovathoz